microneedling
JA, IK WIL MICRONEEDLING BEHANDELING BOEKEN

MICRONEEDLING

Heb je last van een doffe of vale huid met een vermoeide uitstraling? Of droom je ervan dat jouw huid steviger en gladder wordt? Dan is Microneedling dé oplossing om jouw glow terug te krijgen!

Microneedling is een techniek om de huid in de diepte te vernieuwen, zonder oppervlakkige schade en met minimale hersteltijd. De minuscule naaldjes maken openingetjes in de huid. Het zelfherstellend vermogen van de huid krijgt een seintje om deze ‘beschadigde’ openingetjes te gaan herstellen. Tijdens dit proces wordt collageen en elastine aangemaakt; eiwitten die helpen bij het verstevigen en verjongen van de huid.

Bij Essence of Beauty maak ik tijdens de behandeling gebruik van de Microneedling pen van Skindependant: de nieuwste en meest veilige techniek op het gebied van huidverjonging door Microneedling.

Resultaten

Doordat Microneedling het vernieuwen van de huidcellen in gang zet, behalen we mooie resultaten, namelijk:

–        Versteviging van de huid

–        Egalisering van de huidteint

–        Vermindering van striae

–        Minder zichtbare poriën

–        Minder zichtbare acnelittekens

–        Minder zichtbare pigmentvlekjes

–        Een frisse, jeugdige huid

–        En een stralende glow!

JA, IK WIL MICRONEEDLING BEHANDELING BOEKEN

Hoe werkt de behandeling?

Microneedling stimuleert de natuurlijke functies van de huid. Waar een filler de rimpel opvult, zorgt de Microneedling pen door middel van kleine, steriele naaldjes voor minuscule openingetjes in de huid die worden herkend als beschadiging. Doordat de huid deze ‘beschadiging’ signaleert wordt er een natuurlijk herstelproces in gang gezet. Om de huid te herstellen wordt collageen en elastine aangemaakt. Door deze aanmaak wordt de huid uiteindelijk steviger, frisser en stralender. Na de behandeling met de Microneedling, breng ik van Esthemax een kalmerend gelmasker met lavendel aan om de huid tot rust te brengen. De behandeling duurt in totaal 60 minuten.

Wat kan ik verwachten na de behandeling?

Na de behandeling kan de huid enigszins rood kleuren en warm of prikkelend aanvoelen. Dit is normaal en neemt binnen een aantal uren tot hooguit enkele dagen na de behandeling af. Tevens kan de huid wat schilferen: een positief effect, aangezien dit betekent dat er nieuwe huidcellen aangemaakt worden! De huid is natuurlijk wel wat kwetsbaar na de behandeling. Wees in de dagen na de behandeling dus extra voorzichtig met heet douchen, blootstelling aan de felle zon en chloorhoudende zwembaden. Ik geef je tijdens de behandeling graag advies over een goede nazorg van de huid voor een optimaal resultaat.

Voor welke huidproblematiek biedt Microneedling een oplossing?

De behandeling is geschikt voor elk huidtype en biedt mooie resultaten bij:

–        Fijne lijntjes

–        Acnelittekens

–        Pigmentvlekjes

–        Ouderdomsvlekjes

–        Zonbeschadiging

–        Zwangerschapsmasker

–        Grove en/of verstopte poriën

–        Striae en/of striemen

–        De grauwe huid

–        De vochtarme huid

–        De slecht doorbloede huid

–        En de huid die een glow kan gebruiken!

Skinpen

De Microneedling pen is de nieuwste techniek op het gebied van huidverjonging door Microneedling. De Microneedling pen is het eerste systeem met een FDA goedkeuring voor het veilig en effectief behandelen van acnelittekens én heeft een medische CE klasse II. Sommige pennen die bij Microneedling worden gebruikt hebben een naald met een kromme punt. Hierdoor wordt de huid onnodig beschadigd en is de behandeling soms pijnlijk. De Microneedling pen die ik bij Essence of Beauty gebruik heeft een scherpe, gladde naald en past zich met zijn kracht en druk aan op de contouren van de huid. Hierdoor glijdt de pen moeiteloos over huid, wat de behandeling comfortabeler maakt. Door verbeterde technieken kan een behandeling met de Microneedling pen het gehele jaar gegeven worden aan elk huidtype, van licht tot donker. Bovendien is de Microneedling pen een effectievere bewezen techniek, waardoor er minder behandelingen nodig zijn voor een indrukwekkend resultaat.

Veel gestelde vragen over microneedling

Is de behandeling met de Microneedling pen veilig?

De Microneedling pen is het eerste systeem met een FDA goedkeuring en heeft een medische CE klasse II, waardoor de behandeling geheel veilig is en 0% huidbeschadiging garandeert.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wanneer je behoefte hebt aan huidverjonging en/of een frisse uitstraling, dan behaal je mooie resultaten met 3 behandelingen. Heb je last van huidbeschadiging door bijvoorbeeld acne? Dan wordt een hoeveelheid van 6 behandelingen geadviseerd. Door het in gang zetten van een natuurlijk herstelproces van je huid kun je na de kuur 6 maanden tot een jaar genieten van de resultaten. Hierna wordt een onderhoudsbehandeling geadviseerd.

Hoe lang duurt een behandeling?

Een Microneedling behandeling duurt ongeveer 60 minuten.

Is de behandeling pijnlijk?

Doordat ik bij Essence of Beauty gebruik maak van de Microneedling pen wordt de behandeling zo pijnloos mogelijk gemaakt. De Microneedling pen kan een licht scherp gevoel geven, maar is door de nieuwste techniek zo comfortabel mogelijk gemaakt en daardoor goed te verdragen.

Wat kan ik verwachten van de herstelperiode?

Het gebruik van onze Microneedling pen zorgt voor een indrukwekkend korte herstelperiode. De huid wordt niet beschadigd, maar kan wel wat rood ogen en warm aanvoelen. Deze klachten nemen binnen een aantal uren tot hooguit enkele dagen na de behandeling af. Doordat de huid in de dagen na de behandeling extra kwetsbaar is wordt wel geadviseerd voorzichtig te zijn met heet douchen, blootstelling aan de felle zon en zwemmen in chloor.

Wanneer zie ik resultaat?

Na minimaal 4 weken zie je al verbetering. De natuurlijke aanmaak van collageen en elastine werkt echter tot een jaar door. De resultaten worden gedurende een jaar na de behandeling dus steeds beter en zichtbaarder!

Wanneer is de behandeling ongeschikt voor mij?

De behandeling wordt afgeraden bij een koortslip, wondjes, actieve acne, diabetes type 1 en zonverbranding.

Wordt de behandeling vergoed door mijn verzekeraar?

Wanneer je last hebt van huidbeschadiging zoals acnelittekens, kan het zijn dat de behandeling voor een gedeelte of in totaal wordt vergoed. Informeer bij je huisarts en verzekeraar wat de voorwaarden zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden of deze behandeling geschikt is voor jou?

Kan je niet wachten om te beginnen aan deze behandeling op weg naar een stralende huid? Dan kun je je afspraak ook online bij mij inplannen. Ik ontmoet je graag in de salon!